Huilbaby's

Een baby die meer dan drie uur per dag huilt, meer dan drie dagen per week en gedurende meer dan drie weken, wordt een huilbaby genoemd. Meestal vertoont een huilbaby naast het huilen perioden van onrust. De baby is ontroostbaar. Het drinken gaat vaak moeizaam en met onderbrekingen. De baby heeft last van winderigheid en de buik is opgezet. Je bent blij dat dit jou niet overkomt. Maar wat als het dan plotseling wèl jouw probleem is?

 

De ongevraagde adviezen vliegen je om de oren. De ene zegt:”Laat maar huilen, dan zijn ze er het snelste overheen.” De andere zegt: “Het is een medisch probleem, dus maak er werk van.” Daar gaat je nachtrust en je humeur. Je staat alleen met je angst over jouw kind. Natuurlijk begin je altijd bij jouw pediater/ huisarts, want het kind kan iets fysieks mankeren. Vindt men niets dan zoek je verder via de weg van voedselintoleranties en allergieën, je probeert andere soorten voeding en andere slaappatronen. Als je iedere wijze raad opgevolgd hebt, je kind ontroostbaar blijft en er medisch niet afwijkends te vinden is, dan moet je er mee leren leven ( zegt men).

 

Huilbaby’s kunnen door een osteopaat vaak met succes behandeld worden. De invloed van de geboorte op de schedel, blokkades in de nek en de wervelkolom, maar ook het onvolledig op gang komen van het darmsysteem kunnen ervoor zorgen dat de baby zich niet prettig voelt. De osteopaat probeert, door deze plaatsen te behandelen, de beweeglijkheid van de weefsels te verbeteren waardoor het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt en het darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Hierdoor zal het kindje rustiger worden en zich beter voelen.

Webdesign by Pixelmedia Multimedia Productions  Webdesign by Pixelmedia  |  PHOTOS by photo2  |  Privacy Policy