Inleiding

In de geneeskunde is het een gouden regel dat een kind geen kleine volwassene is. Dit geldt natuurlijk ook in de osteopathie! Het behandelen van kinderen is in vele opzichten anders dan bij volwassen. Een kind is volop in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. Het kind zit in een continu leerproces wat letterlijk met vallen en opstaan gepaard gaat. Op het moment dat die ontwikkeling niet helemaal goed verloopt, kan een osteopaat helpen om het kind zich weer lekker in zijn vel te laten voelen.


Osteopathie is een zachte en efficiëntie geneeswijze die uitermate geschikt is voor kinderen. Door de zachte technieken zijn bijwerkingen zeldzaam en wordt de behandeling door het kind als aangenaam ervaren. Het kind voelt het respect voor zijn lichaam en herkent in de benadering van de osteopaat de weg naar herstel.


Een goede voorbereiding helpt om uw kind gerust te stellen. U kunt van te voren uitleggen wat er gaat gebeuren, dat de osteopaat aan zijn of haar lichaam zal voelen, maar geen pijn zal doen. Samen kunt u de foto’s op de site bekijken. Het is voor uw kind prettig dat hij geen honger heeft en uitgerust is. Er is wat speelgoed aanwezig, maar een eigen favoriete knuffel of speeltje is natuurlijk ook fijn.Een osteopaat vervangt nooit een pediater of andere arts. Doch voor een optimaal resultaat is samenwerking vaak noodzakelijk.

Webdesign by Pixelmedia Multimedia Productions  Webdesign by Pixelmedia  |  PHOTOS by photo2  |  Privacy Policy