Moeilijk tot niet zindelijk worden

Het uitblijven of vertraging van de zindelijkheid bij kinderen kan een indicatie zijn voor osteopathie met een diversiteit aan mogelijke oorzaken. Belangrijk is om eerst medische oorzaken voor het zindelijkheidsprobleem uit te (laten) sluiten in samenwerking met de arts. Bij een structureel of eerder medisch probleem is een osteopathische behandeling dikwijls niet effectief. Wanneer medische oorzaken en genetische factoren weinig waarschijnlijk zijn of uitgesloten werden, dan is osteopathie heel zeker een zinvolle optie om dit probleem aan te pakken.

 

Als er een verminderde mobiliteit is van de blaas (vb na operatief herstel van liesbreuk) of het rectum, wordt er vaak een verkeerd signaal afgegeven waardoor het kind te laat naar het toilet gaat. Bij een blokkade in de wervelkolom, het bekken of spanning in de schedel kan het signaal niet goed of te laat doorkomen in de hersenen waardoor het kind niet adequaat reageert op de prikkel. Hierdoor zal het kind ongelukjes blijven krijgen ook al doet hij/zij nog zo zijn/haar best.

 

Een osteopatische behandeling kan ingrijpen op deze systemen waardoor niet alleen de zindelijkheid verbetert maar ook de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van het kind.

Webdesign by Pixelmedia Multimedia Productions  Webdesign by Pixelmedia  |  PHOTOS by photo2  |  Privacy Policy