Artrose

Artrose (gewrichtsslijtage) is een aandoening van de gewrichten waarbij de kwaliteit van het kraakbeen langzaam achteruit gaat. Men krijgt pijnlijke en stijve gewrichten. Het is een normaal degeneratief proces maar ook overbelasting (verkeerde werkhouding/ overmatig sporten) kan zorgen voor het vroegtijdig optreden van artrose.

 

Geen enkele therapie kan de opgetreden structurele veranderingen in de gewrichten en de botstructuren terugschroeven. Doch kunnen de klachten, stijfheid en pijn, met een osteopatische behandeling verminderd worden. Dit wordt bereikt door de gewrichten zo soepel mogelijk te maken en nadien soepel te houden. Naast de gewichten worden de gecorreleerde spieren, pezen, fascia en organen onder de loep genomen en indien nodig behandeld zodat de functionaliteit geoptimaliseerd wordt en de gewrichtsslijtage minder progressief verloopt. Tevens is gedoseerd gelijkmatig bewegen belangrijk want ‘rust roest’.

 

Ter preventie hebben patiënten baat bij enkele onderhoudssessies per jaar zodat de slijtage minder progressief verloopt.

Webdesign by Pixelmedia Multimedia Productions  Webdesign by Pixelmedia  |  PHOTOS by photo2  |  Privacy Policy