Ischialgie

Ischialgie betekent  (branderige of stekende) pijn door de zenuw nervus ischiadicus. Deze ontspringt in de lage rug en loopt via bil – achterzijde been - door tot in de voet. Soms zijn er pijnscheuten waardoor het moeilijk is om rechtop te staan.

 

Ischias ontstaat door 'druk' op de wortels van de nervus ischiadicus waar deze uit de wervelkolom naar buiten komt. Dit kan komen door een zwangerschap of bevalling, door zwaar tillen, een verkeerde lichaamshouding of een verkrampte bilspier. Ook een hernia of zeldzaam een tumor kunnen mogelijke oorzaken zijn. Bij vermoeden van structurele veranderingen (hernia – tumor) wordt doorverwezen naar een specialist.


Als osteopaat onderzoeken we waar de zenuw ingeklemd zit (entrapment plaats) en halen we de mechanische druk van de zenuw weg. Daardoor verbeteren tot verdwijnen de klachten.


Ischialgie is vaak een verder stadium van een lumbago. 90% van de patiënten met een ischialgie heeft ooit een lumbago gehad. Preventie kan dus heel wat leed voorkomen. Indien het lichaam optimaal kan bewegen en de patiënt bedachtzaam en rugsparend te werk gaat, is de kans op recidief minimaal.

Webdesign by Pixelmedia Multimedia Productions  Webdesign by Pixelmedia  |  PHOTOS by photo2  |  Privacy Policy